Algemene route informatie

  • De routes hebben een lengte van 40 en 60 kilometer (afwijkpercentage mogelijk van 10% zowel meer als minder kilometers ).
  • Het routeboekje is voor iedere deelnemer aan de Fiets 4 daagse van wezenlijk belang. Bij twijfel over de te volgen route raadpleeg het boekje.
  • Controleposten worden in dit boekje en door een bord CONTROLE langs de weg aangegeven.
  • De routes worden aangegeven door een routebeschrijving + kaartje en door duidelijke richtingsborden langs de weg.
  • Iedere dag vertrek van Sporthal “De Steense” naar keuze tussen 09.00 en 14.00 uur. Sluiting eindcontrole 17.00 uur.
  • Aan het eind van de vierde dag wordt een herinnering uitgereikt. Fietstoerkaarthouders kunnen dan tevens hun fietsboekje laten afstempelen.
  • Ook bestaat er de mogelijkheid om 1 of 2 dagen mee te fietsen, hiervoor is een losse route beschikbaar.

Zevenbuurtroute op dinsdag 2 juli 2019.

De eerste fietstocht gaat door het dorpje Zevenbuurt. Het is een buurtschap in de gemeente De Friese Meren in de Nederlandse provincie Friesland. tot 1 januari 2014 behoorde Zevenbuurt tot de gemeente Lemsterland. Zevenbuurt ligt twee kilometer ten oosten van Delfstrahuizen aan het Tjongerpad langs de noordzijde van de Tjonger.

Vlinderbuurtroute op woensdag 3 juli 2019.

De Vlinderbuurt is een nieuwbouwwijk in Wolvega gelegen tussen het spoor en de A 32.

Het is een natuurrijk en waterrijk woongebied met voor de bootjevaarders een ontsluiting naar de rivier de Linde. Tevens is er een recreatie plas de Vlinderslag naast de woonwijk.

In de wijk worden jaarlijks diverse evenementen georganiseerd zoals een paardenspektakel en een prestatieloop Rondje Lindewijk.

Molenboschroute op donderdag 4 juli 2019.

Grietman mr. J. A. Willinge liet het Molenbos tussen 1820 en 1830 aanleggen in de romantische Engelse landschapstijl. Het parkbos, eigendom van Plaatselijk Belang Oldeberkoop, is in de periode 2003-2004 opgeknapt. Daarbij bleef de oude stijl en structuur gehandhaafd. Er is achterstallig onderhoud gepleegd. De waterpartijen zijn geschoond en er zijn nieuwe bruggetjes geplaatst. Het noordelijke deel van het Molenbos (Meulebos) is van het Fryske Gea Een paar mooie lanen met majestueuze beuken geven dit deel extra cachet.

Meenthebrugroute op vrijdag 5 juli 2019.

Bijna iedere Fiets 4 daagse fietsen wij over de Meenhtebrug naar het mooie gebied de Weerribben.

Ook dit jaar. De Meenthebrug ligt over het kanaal Steenwijk-Ossenzijl een druk bevaren route.

Je moet er zomers dan ook vaak voor wachten. Het is een startpunt voor mooie fiets en wandelroutes.

Mocht u pech krijgen onderweg dan kunt u tijdens de Fiets 4 daagse iedere dag gebruik maken van de mobiele fietsenmaker.

U kunt dan contact opnemen met Weerman Wielersport telefoon 06 1523 1715 en hij komt naar u toe.
U dient uiteraard wel bereikbaar te zijn. Aan de start kunt u van 8.30 tot 10.00 en van 13.00 tot 16.00 uur gebruik maken van Henk Weerman.
(kosten hiervoor zijn voor eigen rekening)

Menu