Algemene route informatie

  • De routes hebben een lengte van 40 en 60 kilometer (afwijkpercentage mogelijk van 10% zowel meer als minder kilometers ).
  • Het routeboekje is voor iedere deelnemer aan de Fiets 4 daagse van wezenlijk belang. Bij twijfel over de te volgen route raadpleeg het boekje.
  • Controleposten worden in dit boekje en door een bord CONTROLE langs de weg aangegeven.
  • De routes worden aangegeven door een routebeschrijving + kaartje en door duidelijke richtingsborden langs de weg.
  • Iedere dag vertrek van Sporthal “De Steense” naar keuze tussen 09.00 en 12.00 uur. Sluiting eindcontrole 17.00 uur.
  • Aan het eind van de vierde dag wordt een herinnering uitgereikt. Fietstoerkaarthouders kunnen dan tevens hun fietsboekje laten afstempelen.
  • Ook bestaat er de mogelijkheid om 1 of 2 dagen mee te fietsen, hiervoor is een losse route beschikbaar.

Nannewiid route dinsdag 4 juli 2023.

Vandaag fietsen we o.a. langs de Tjonger en de Helomavaart. waar door pleziervaart veel gebruikt wordt om tussen Friesland en Overijssel te varen. Ook kan men om het Nannewijd fietsen en heeft u trek in paling, dan is dat ook onderweg mogelijk, we hebben een stempelpost bij een palingfabriek.Ook komt men over het Peter Tazelaar pad. Hij was verzetsstrijder, die eerst als Engelandvaarder uit Nederland vertrok. Hij was vriend van Erik Hazelhoff, bekend van Soldaat van Oranje.

 

Lindepad route, woensdag 5 juli 2023.

Vandaag gaan we over het vernieuwde 2022 Lindepad, richting Oldeberkoop. Het fietspad volgt de beek De Lende (op zijn Nederlands De Linde) en loopt door het natuurgebied Lendevallei van It Fryske Gea. Onderweg komen we langs het Koepelbos, waar we een stempelpost hebben. Dit is in 1825 aangelegd, door Grietman J.H. Willinge en later overgenomen door S.B. Sinds kort is het helemaal weer opgeknapt door vrijwilligers, i.s.m. StaatsBosbeheer. Bij het Koepelbos bevindt zich ook een hertenkamp. We gaan langs het riviertje de Tjonger en steken het over via een authentiek sluisje.

Belvedère route donderdag 6 juli 2023.

De belvedère route gaat door Oranjewoud, het dorp dankt zijn naam aan de aanwezigheid aan de Oranjes. In 1676 kocht Princes van Oranje Albertine Agnes van Nassau in dit gebied, wat toen nog Schoterwald heette (Skoatterwald) een bestaand landgoed de Sickingastate. Verder ligt op deze route museum Belvedère, een museum voor moderne en hedendaagse Schilderkunst.

Water en Riet route vrijdag 7 juli 2023.

In de kop van Overijssel ligt het alom bekende natuurgebied De Weerribben. Met als bekende plaats Kalenberg. Hier kan men op de verbrede fietspaden goed fietsen. Verder ziet u hier ook veel pleziervaart. Het is het grootste aan één gesloten laagveenmoeras van West Europa. Verder komen we langs kasteel Olt Stoutenburght in Blesdijke. In 1990 begon Gregorius (Gerry )Halman met het bouwwerk. Het is vernoemd naar Toutenburgh , de middeleeuwse kasteelkazerne in het land van Vollenhove rond 1500. Het is een fantasie kasteel met ontzettend oog voor details. Verschillende verdiepingen.

Mocht u pech krijgen onderweg dan kunt u tijdens de Fiets 4 daagse iedere dag gebruik maken van de mobiele fietsenmaker.

U kunt dan contact opnemen met Weerman Wielersport telefoon 06 1523 1715 en hij komt naar u toe.
U dient uiteraard wel bereikbaar te zijn. Aan de start kunt u van 8.30 tot 10.00 en van 13.00 tot 16.00 uur gebruik maken van Henk Weerman.
(kosten hiervoor zijn voor eigen rekening)